TV Oranje viert 10-jarig jubileum
05-10-2015

TV Oranje 10 JaarTien jaar geleden, op 5 oktober 2005, werd het startschot gegeven voor TV Oranje. We gaan het jubileum het komende jaar vieren met twaalf maandelijkse winacties, een tv-special rond tien jaar TV Oranje en een aangepaste vormgeving. Ook zal elke week een van de TV Oranje Supporters in het zonnetje gezet worden.
 

Tien jaar muziek van eigen bodem
De start van TV Oranje op 5 oktober 2005TV Oranje neemt al tien jaar een bijzondere positie in binnen de Nederlandse televisiewereld. De zender is opgericht door de noordelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch, die vonden dat muziek van eigen bodem een eigen plek verdiende op de televisie. Op 5 oktober 2005 ging TV Oranje officieel van start in Zwolle, in aanwezigheid van de een jaar later overleden music-director Krijn Torringa, een groot aantal artiesten en andere mensen uit de muziekwereld, onder wie toenmalig directeur Jerney Kaagman van Buma Cultuur. TV Oranje begon met een bereik van –toen nog- 65.000 digitale kabelhuishoudens en groeide binnen een jaar uit naar een potentieel bereik van vijf miljoen tv-kijkers.
 

Jubileumacties van start met prijsvraag Ancora
AncoraTV Oranje zal het jubileum een jaar lang vieren met diverse activiteiten. Rond Oud & Nieuw wordt een tv-special uitgezonden over tien jaar TV Oranje. Deze is te zien op Oudejaarsdag met een herhaling op Nieuwjaarsdag. Vanaf vrijdag 9 oktober wordt op de Facebookpagina en in de nieuwsbrief van TV Oranje de ‘TV Oranje Supporter van de Week’ bekendgemaakt. De afgelopen tien jaar hebben duizenden fans van Nederlandse muziek zich aangemeld voor deze vriendenclub van TV Oranje. De ‘Supporter van de Week’ kan een leuke attentie tegemoet zien. Tot slot wordt elke maand een winactie georganiseerd in het kader van het jubileum. In oktober is dat een prijsvraag waarbij 2 tickets gewonnen kunnen worden voor een driedaagse minicruise naar Duitsland met het populaire shantypoptrio Ancora! Daarna volgt een actie waarbij je vrijkaarten kunt winnen voor het exclusieve try-out concert van Dana Winner op zondag 15 november om 20.00 uur in het Schiller Theater Place Royal in Utrecht.

 

 

 

Henk Damen - 'Hoe zit het nou met ons'

Week 3

Henk Damen
'Hoe zit het nou met ons'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...